Училища и градини най-активни в пролетното почистване
Автор: Екип Burgas24.bg 14:08 / 17.03.2009Коментари ()598
41 училища и детски градини в Бургас са откликнали на призива на общинската администрация и са се включили в екологичната акция за почистване на училищните дворове и прилежащи им площи- информират от общината. За целта са им били раздадени общо 3000 ръкавици и 3500 чувала за еднократна употреба. Кампанията по пролетно почистване в община Бургас стартира на 9 март.

Най-големите замърсявания от началото на кампанията са били концентрирани в района на ул. „Крайезерна". За периода 9 - 14 март от там са почистени и няколко новообразувани и нерегламентирани сметища.

В момента дейностите по събиране и извозване на отпадъците са концентрирани в района на автогара „Запад". През тази седмица екипите на фирма „Титан" започнаха работа в ТД „Изгрев", както е по график. Наред с това продължава и почистването на пространството между бордюра и уличния асфалт на основните пътни артерии в общината.

За реализацията на действията по почистване се грижат 4 екипа на консорциум „Титан Бургас" и 2 екипа на фирма „Чистота" ЕООД. Екипите на „Титан" разполагат с 1 едрогабаритен товарач и 2 самосвала, а тези на „Чистота" - с 2 фадроми и 5 едрогабаритни самосвала.

Източник: Дарик



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Uchilishta-i-gradini-nai-aktivni-v-proletnoto-pochistvane-81714
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.