За първи път поставят "Турандот" в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 16:05 / 25.02.2009Коментари ()565
©
За първи път бургазлии ще гледат хитовата опера на италианския композитор Джакомо Пучини "Турандот". Премиерата на постановката е на 27 февруари (петък) от 19.00 часа.

За участие са поканени звезди, като Александър Крунев, Костадин Андреев и монголката Баясгалан Дашням, която ще изпее партията на принцеса Турандот.

Постановката е дело на главния режисьор на Старозагорската опера Нина Найденова, диригент е директорът на Русенската опера Найден Тодоров, а хореограф - директорът на балет „Арабеск" Боряна Сечанова.

"Това не е заглавие, което ще се върти. За сега е планирано постановката да се играе само два пъти в Бургас - в петък на сцената на операта и през лятото на открито по време на "Летните музикални празници", обясни директорът на Оперно-филхармоничното дружество в Бургас Александър Текелиев.

През лятото към състава на артистичната трупа ще се включат и звездите Веселина Василева и Орлин Горанов. "Турандот" е последната опера на Пучини, която е довършена след смъртта му от негов ученик, за да види творбата бял свят.



Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Za-purvi-put-postavyat-Turandot-v-Burgas-78914
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.