Вандали трошат туристическите табели в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 15:14 / 18.02.2009Коментари ()654
©
Една от потрошените табели пред храма "Св. Иван Рилски"
Вандали потрошиха 5 от туристическите информационни табели в Бургас само няколко месеца след тяхното поставяне. Счупени и изкъртени бяха указателните знаци, разположени пред паметника на Пушкин в Приморски парк, пред моста, избран наскоро за символ на Бургас от самите граждани, на площад „Тройката" пред паметника на Альоша, църквата „Иван Рилски" /до сградата на БСУ/ и на официалния вход на Морската градина /до „Гъбката"/.

До момента на територията на Бургас са поставени общо 30 туристически табели. Инициативата за тяхното изработване и монтиране е на отдел „Туризъм" към Община Бургас и стартира в Деня на независимостта на България - 22 септември, с поставянето на първата информационна табела пред сградата на Бургаската опера.

Целта е всички културни обекти и туристически забележителности в града да бъдат означени с кратка информация, която е полезна и интересна за туристите от страната и чужбина.

Ремонтът на 5 -
©
Строшена е и табелата в началото на Моста
те изпочупени табла ще струва на Община Бургас 2400 лв., а всеки подобен вандалски акт ще увеличава стойността на туристическите табели. Това от своя страна води до необосновани материални и финансови загуби за общината.

Общинската администрация призовава гражданите да пазят табелите и ако станат свидетели на нови вандалски действия да алармират за това местните органи на реда и служителите от Туристическия информационен център в Бургас на тел.: 82 57 72 и 0885/ 984 457.




Още по темата: общо новини по темата: 1
11.03.2009 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Vandali-troshat-turisticheskite-tabeli-v-Burgas-77836
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.