Пет сватби в Несебър на Свети Валентин
Автор: Екип Burgas24.bg 10:40 / 16.02.2009Коментари ()734
С празничен концерт на певеца Пламен Ставрев в навечерието на 14 февруари, община Несебър поздрави всички жители по повод деня на влюбените. Заедно със съпругата си Пенка Ставрева, той изпълни различни песни от много националности, като разбира се не пропусна да изпее и песни на големите български певици - Богдана Карадочева, Лили Иванова и Тони Димитрова, както и свои авторски парчета.

На 14 февруари, пет влюбени двойки, сключиха брак в гр. Несебър. Тези пък, които не бяха поканени на сватбите, имаха възможност да се насладят на следобедното матине с вкус на романтика и сладко от смокини, организирано от община Несебър. Събитието се състоя в ресторанта на хотел "Мариета Палас". Гостите бяха почерпени с торта от смокини и много напитки сред които разбира се и традиционното за деня вино. За доброто настроение на всички, се погрижиха Живка и Иван Ненкови, които разказаха интересни неща за празника, пяха и организираха различни изненади. В томбола бяха изтеглени 10 човека, които получиха подаръци от община Несебър, като най-голямата награда беше за този, който на момента успя да съчини кратък текст за празника. Не бяха пропуснати и аплодисментите отправени към кмета на община Несебър - г-н Николай Димитров.

Празникът завърши с изложбата "Любовно опиянение", организирана от дружеството на несебърските художници. Събитието са проведе в Общинската галерия в стария Несебър и докато разглеждаха творбите, гостите са наслаждаваха на традиционното за деня вино, придружено с много вкусотии. В изложбата "Любовно опиянение", своите творби представиха: Й. Йорданов, В. Георгиева, Г. Бояджиев, Р. Йоргова, Р. Ралев и В. Липчева.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Pet-svatbi-v-Nesebur-na-Sveti-Valentin-77426
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.