Само по 60 минути с кола през лятото в Стария Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 09:39 / 04.02.2009Коментари ()589
© Burgas24.bg
За поредно лято движението на автомобили през летния туристически сезон ще бъде ограничено на територията на Старинния Несебър. Тази година ограничението ще влезе в сила от 1 април и ще продължи чак до 15 ноември.

Пропускателният режим на МПС ще става през автоматично задвижващите се чрез магнитни карти бариери. С преференции при закупуването на картите ще се ползват жителите на курортния град. Те ще заплащат 10 лв./месечно, а за търговците, чийто обекти са разположени на територията на стария град картата ще струва 200 лв.

За да се ограничи движението на автомобили през светлата част на деня, когато и туристите са най-много общинската администрация ще въведе още едно ограничение. Зареждането на търговските обекти ще се извършва в точно определен часови пояс от 7.00 - 11.30 часа, като товарните автомобили ще имат право да престояват не повече от 60 минути. Ако търговецът не успее да приключи за това време товаро-разтоварната си дейност ще понася санкции. След 60-та минута с картата няма да може да се активира бариерата и повторното й задвижване ще стане срещу 50лв.
Същото ограничение ще важи и за туристическите фирми, осигуряващи трансферите на гостите си от и до хотелите. Те ще получават пропуски, които ще им дават право на престой също в рамките на един час.

Отново от 1 април в Стария Несебър ще се въведе нова организация на движението. Голяма част от основните улици ще станат еднопосочни.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Samo-po-60-minuti-s-kola-prez-lyatoto-v-Stariya-Nesebur-75855
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.