Федерацията по ММА дари подаръци на децата от Коджакафалията
Автор: Екип Burgas24.bg 15:21 / 19.12.2008Коментари ()711
©
Децата от Дом „А. Г. Коджакафалията" - Бургас днес получиха коледни подаръци от българската федерация по ММА (Смесени бойни изкуства). В традиционните за бургаската федерация цветове - червено и черно ще бъдат облечени и възпитателите, които също получиха анцуг. Президентът Г-н Любен Джубрилов, членовете на управителния съвет Теодор Карастоянов и Пламен Петров връчиха на всяко едно от малчуганите по един спортен екип. В това се включиха и състезатели по ММА Атанас Джамбазов и шампионът Янко Янев- Нинджата. Децата получиха и лакомства - бонбони, шоколадови изделия, безалкохолни напитки.

„С този жест просто исках за зарадвам тези деца, да направя коледата им по топла и приятна. Смятам че така ще ги насочим към спорта, там няма да са сами и ще имат ново семейство" - сподели Любен Джубрилов преди да влезе в бургаския дом за сираци.

От федерацията обмислят изграждането на детско-юношеска школа, в която ще могат да спортуват безплатно и децата от Дома. През 2009 година ще се проведе и Републиканско първенство по олекотен правилник за аматьори за юноши и девойки.

Обмисля се и идея съвместно с ръководството на Дома и Община Бургас да се транспортират деца до спортна зала „Аякс"-Б-с, където малчуганите да тренират с инструктори.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Federaciyata-po-MMA-dari-podaruci-na-decata-ot-Kodzhakafaliyata-70597
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.