Диетолог: ГМО храните вредят най-вече на децата | ||||||
| ||||||
Според нея генномодифицираната продукция крие много рискове за здравословното състояние, а при децата това дава отражение когато пораснат. "Най-добре е да консумираме храни, в чието съдържание сме сигурни. Аз избягвам да си купувам продукти от магазина, тъй като етикетите не винаги отговарят на истината. Ако храним децата си с ГМО и преработени полуготови храни, трудно може да очакваме да бъдат здрави, когато пораснат", обясни д-р Емилова. Тя съветва всеки човек да се придържа към употребата на био продукти, дори в случаите, в които ежедневието, което са си създали да допуска малко време за обяд. "Ако някой все пак е решил, че трябва да се храни на крак, което не е полезно, е добре да консумира ябълки, банани, измит и добре почистен морков, или да приема прясно изцедени сокове, каквито се предлагат на много места", посочи диетологът. По думите на д-р Емилова все пак е желателно хората да разчитат добре времето си, независимо от натоварения делник, за да отделят достатъчно време за пълноценно хранене. |