Редица прояви в Бургас и областта по случай Деня на доброволеца
Автор: Екип Burgas24.bg 15:11 / 04.12.2008Коментари ()444
5 декември е обявен за световен ден на доброволеца. По този повод в Бургас и областта са организирани редица прояви. Празнична изложба ще се открие в читалището на кв. Долно Езерово от червенокръстко дружество „Коледарче", посветена на доброволчеството и „Никулден" - празника на града. Празнична програма е организирана в Клуба на пенсионера в с. Рудник с участието на доброволци от дружеството. Членове и доброволци на БМЧК ще разпространят информационни материали сред своите връстници в учебните заведения. В 18.30 часа в Младежкия културен център Българският младежки Червен кръст ще празнува с приятели и партньори. Тържество ще има в Дома на младежта и връчване на значки на новите членове на БМЧК. Ще бъдат връчени грамоти и плакети "130 години БЧК" на най-активните общински съвети през годината.

В Камено доброволците от БМЧК ще посетят доброволци-ветерани по домовете и ще им връчат поздравителни адреси. По-късно ще има и коктейл на общинското ръководство съвместно с партньори и спонсори на организацията, на който ще бъдат наградени най-активните доброволци през годината и благодарствени адреси на спонсорите.

В Несебър ще бъдат поздравени доброволците по местните медии, а на най-активните ще бъдат връчени благодарствени адреси. Акция за събиране на дрехи, завивки и оборудване за ДВУИ ще има в с. Русокастро.

Карнобат ще отбележи Деня на Доброволеца с награждаване на активните доброволци, на които ще бъдат връчени благодарствени адреси.  Инициатива, посветена на здравословното хранене от червенокръсткото дружество ще има в СОУ „Св. Св. Кирил и Методий". Организирана е и иромоция на доброволно и безвъзмездно кръводаряване в СОУ „Христо Ботев", СОУ „Св. Св. Кирил и Методий" и Професионална гимназия по облекло.

Айтозлии пък ще отбележат празника с празненство, на което ще бъдат поканени представители на местната власт и дългогодишни доброволци. Обучени доброволци безплатно ще мерят кръвно налягане и ще провеждат беседи за здравословно хранене и здравословен начин на живот



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Redica-proyavi-v-Burgas-i-oblastta-po-sluchai-Denya-na-dobrovoleca-68613
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.