Паяците в Бургас започват да вдигат и каруци
Автор: Екип Burgas24.bg 09:55 / 25.11.2008Коментари ()477
© Burgas24.bg
От 25 ноември /вторник/ Община Бургас започва съвместна акция с местните органи на МВР за спиране неправомерното движение на пътно-превозни средства, използващи животинска тяга на територията на града. Тя ще бъде проведена от 09.00 до 16.00 часа и няма да има инцидентен характер, а ще се извършва ежедневно.

10 служители от общинска дирекция „Управление при кризи, обществен ред и сигурност" и 10 полицейски инспектори, разпределени в 5 екипа ще вземат участие в кампанията. Те ще следят за това дали превозното средство е регистрирано в съответното кметство и дали собственикът му е взел необходимите, според Наредбата за опазване на обществения ред, мерки - поставяне на престилка за недопускане на замърсявания от животните и др
.

На нарушителите ще бъдат съставяни актове, а превозните средства ще бъдат извозвани на склад за съхранение, намиращ се в Северна промишлена зона, до Товарна гара. Собствениците на дървените возила ще могат да си ги получат обратно след заплащане на наложената им санкция и разноските за тяхното съхранение. Животните ще бъдат връщани на своите притежатели.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Payacite-v-Burgas-zapochvat-da-vdigat-i-karuci-67370
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.