Височайши особи в Бургас за представянето на сондажния кораб Noble Globetrotter II
Автор: Екип Burgas24.bg 08:47 / 19.04.2016Коментари ()2042
©
Корабът Noble Globetrotter II, който ще извърши първия проучвателен сондаж в блок "Хан Аспарух" в дълбоко Черно море, ще бъде официално представен в Бургас. Церемонията ще се състои днес от 11.30 часа, пред акостиралия кораб на частния пристанищен оператор "БМФ Порт Бургас" ЕАД, град Бургас.

На събитието ще присъства министърът на енергетиката Теменужка Петкова, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков, депутати, представители на местната власт и на бизнеса. За участие са поканени и министър-председателят Бойко Борисов, както и вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев.

Преди официалната церемония, управителят на Тотал за България Кзавие Фожрас ще представи сондажния кораб Noble Globetrotter II и проекта за търсене и проучване в блок "Хан Аспарух" от 10.00 часа в Морска гара - пристанище Бургас.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Visochaishi-osobi-v-Burgas-za-predstavyaneto-na-sondazhniya-korab-Noble-Globetrotter-II-634472
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.