Чартърният сезон за летище Бургас приключва
Автор: Екип Burgas24.bg 15:46 / 17.10.2008Коментари ()438
© Burgas24.bg
Чартърният сезон за летище Бургас приключва след 10 дни. Равносметката от лятото е, че има ръст на туристи за този сезон.

Туристите, които са преминали през летището са повече от 1 милион и 900 хиляди. Най-много гости са посрещнати от Германия и от Англия. Това научи БТА от аеропорта. През зимата ще се поддържат две редовни линии - от Бургас до София и от Бургас до Лондон.

Най-голям ръст се наблюдава при полетите от Израел. Тази година те са били близо 500. От туроператорската компания "Томас Кук" пък съобщават, че туристите, посетили това лято Слънчев бряг, са с 8 процента повече в сравнение с миналата година.

Според съюза на собствениците в Слънчев бряг има повишен интерес след членството ни в ЕС към нашето Черноморие от летовници от страни в европейската общност като Белгия, Холандия, Австрия, Франция и Италия.

Тази година се отчита и увеличение на туристите от страните от бившия Източен блок - Полша, Унгария, Чехия, Словения и Румъния. Част от хотелиерите в Слънчев бряг вече са сключили договори и за следващата година, които са на леко завишени цени.

Туристическите борси обаче все още предстоят. Първата от тях е в Лондон. Новото ще е общото участие на община Несебър и членовете на съюза в един щанд на тези международни борси. Общината е отпуснала и 50 хиляди лева за реклама на Слънчев бряг. Парите ще бъдат използвани за изготвяне на брошури и популяризиране на Черноморския ни курорт.

Източник: dir.bg



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Charturniyat-sezon-za-letishte-Burgas-priklyuchva-63030
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.