Бедността е основната причина за детската престъпност
Автор: Екип Burgas24.bg 14:57 / 14.10.2008Коментари ()1110
© Burgas24.bg
Проблемите в семейството и финансовия недоимък са едни от основните причини за престъпността сред подрастващите. Мнението изрази секретарят на централната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни Константин Томанов. Той добави, че данните от статистиката сочат застой и дори спад в детската престъпност през последната година.

България се намира на 25 място в Европа по размер на престъпността на малолетни и непълнолетни. На първо място в тази класация е Латвия следвана от Англия, Уелс, Швеция и Франция.

Според Константин Томанов, когато едно дете извърши противозаконно действие, това значи нещо в неговото социално, физическо и емоционално развитие не е наред. Той акцентира, че целта на представляваната от него Комисия е да достигнат до сърцевината на проблема и да предотвратят нарушенията.

Като основините причини за извършване на противозаконни действия от малолетни и непълнолетни се определят социално икономическите трудности, които България среща в условията на преход и възпитанието на подрастващите от техните родители. Според Константин Томанов ние, родителите учим децата да се справят с живота, да се налагат да възприемат материалните ценности, а не ги учим на човешкото и любовта в семейството



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Bednostta-e-osnovnata-prichina-za-detskata-prestupnost-62631
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.