Общината получава възможност да модернизира базата на ПГТ-Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 13:51 / 17.02.2016Коментари ()1445
© Burgas24.bg
Бивши и настоящи ученици от
ПГТ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Правителството предостави на община Бургас сградите и прилежащия им терен, които се ползват от Професионалната гимназия по транспорт в града. Решението ще позволи местна власт да кандидатства с проект по ОП "Региони в растеж" за подобряване на условията за предоставяне на образователни услуги чрез подобряване на училищната инфраструктура.

Управляван от Национална компания "Железопътна инфраструктура" имот - публична държавна собственост, е обявен за частна държавна собственост. Теренът с площ 1,2 дка е в Асеновград и няма функционално и технологично значение за сигурността и осъществяването на железопътните превози.

Поради отпаднала нужда от Военномедицинска академия беше отнето правото на управление върху имот - публична държавна собственост, в с. Нареченски бани, община Асеновград. Теренът от близо 23 дка и пет сгради в него е предоставен на ВМА през 2009 г. за болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация. Сградният фонд е силно амортизиран и негоден за ползване без извършване на основен ремонт и реконструкция. Имотът бе обявен за частна държавна собственост и бе предоставен за управление на Министерството на отбраната. Днешното решение на правителството създава възможност за извършване на разпоредителни действия - продажба чрез търг, с цел реализиране на приходи в държавния бюджет.

Министерският съвет отмени решение от 2008 г. за увеличаване на капитала на "Военно издателство" ЕООД с непарична вноска, представляваща недвижим имот (част от сградата на ул. Иван Вазов" №12 в София) и движими вещи - частна държавна собственост. Към момента решението от 2008 г. не е изпълнено в неговата цялост и отмяната му ще позволи да бъдат отстранени документалните несъответствия по отношение собствеността на имота, с оглед актуализация на акта за частна държавна собственост и коректно отразяване в кадастралната карта. Имотът остава в управление на Министерството на отбраната.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Obshtinata-poluchava-vuzmozhnost-da-modernizira-bazata-na-PGT-Burgas-619173
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.