Ядем все по-малко месо, Европа минава на сирене
Автор: Екип Burgas24.bg 12:31 / 02.02.2016Коментари ()1030
©
Гражданите на Европейския съюз ядат все по-малко месо и тази тенденция ще се запази, съобщи Тасос Ханиотис, който отговаря за икономическите анализи, оценките и прогнозите в ГД "Земеделие и развитие на селските райони" на Европейската комисия.

За сметка на това се очаква в следващите години да се увеличи консумацията на масло, сирене и сметана, пише "Труд".

Една от причините е становището на Световната здравна организация, която обяви че храненето с червено месо и колбаси увеличава риска от развитие на рак на дебелото черво. 

Производителите на месо от своя страна разкритикуваха откритията, обявявайки ги за неверни.

Данните на ЕК показват, и че европейците ядат все по-малко говеждо и телешко месо. Прогнозите са, че до 2025 година ще има 4% намаление в производството на говеждо и телешко месо, а износът ще се свие с 35%.

В световен мащаб обаче се очаква повишаване на консумацията. Затова според експертите на ЕК износът на свинско до 2025 година ще се нарасне с 26%.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Yadem-vse-po-malko-meso-Evropa-minava-na-sirene-615206
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.