Бургас отбелязва Европейския ден на птиците през уикенда
Автор: Екип Burgas24.bg 08:00 / 05.10.2014Коментари ()811
© Burgas24.bg
Европейския ден на птиците отбелязва през уикенда Бургас.
Българското дружество за защита на птиците са осигурили днес вход на половин цена за желаещите да посетят Природозащитен център "Пода" в Бургас. Всеки, който желае между 9.00 и 19 часа може да се възползва от преференцията и посети интересната местност.

Вчера за най-малките привърженици на пернатите беше организиран щанд с най-различни занимания, предаде репортер на Burgas24.bg. Всеки можеше да изработи модел на любимата си птица, да изпробва изкуството оригами, да изработи 3Д- модел от хартия. Подредени бяха красиви фотоси на птици, които бургазлии и гостите на града разгледаха с удоволствие през слънчевия ден.

В същото време в природозащитния център на местността "Пода" доброволци чистиха отпадъци и облагородиха двора.
Милиони мигриращи птици ще напуснат Европа тези седмици, отправяйки се към техните места за зимуване в Африка. По време на миграцията птиците преодоляват хиляди километри и преминават през много опасности, дебнещи по техните въздушни маршрути.

За пореден път BirdLife International покани хора от цяла Европа да се включат в различни събития и да открият очарователния свят на миграцията на птиците на 4 и 5 октомври (събота и неделя). Тази година 37 партньорски организации, част от мрежата на BirdLife International в Европа и Централна Азия се включиха в инициативата Европейски дни на птиците с организиране на събития и информационни щандове.

Целта на Европейските дни на птиците 2014 е да се повиши информираността на по-широк кръг хора за опасностите, на които са изложени птиците и как можем да помогнем на едни от най-красивите обитатели на дивата природа да оцелеят. Европейските дни на птиците се организират всяка година в първия уикенд на октомври и предлагат интересни и полезни дейности за широката общественост.

Както всяка година BirdLife International води статистика за броя на хората, които ще се включат в различните инициативи в Европа и Азия и за видовете и броя на птиците, които те са наблюдавали. През миналата година около 65 000 човека от 34 различни страни са взели участие в това събитие, като бяха наблюдавани над 4 милиона птици.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgas-otbelyazva-Evropeiskiya-den-na-pticite-prez-uikenda-517625
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.