Бойко Борисов: Целта на БСП, ДПС и "Атака" е да отлагат всичко за 2015 г.
Автор: Екип Burgas24.bg 13:04 / 30.12.2013Коментари ()861
©
Целта на тройната коалиция сега - БСП, ДПС и "Атака" е да отлага всичко за 2015 година. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Начинът, по който прехвърлят всичко за 2015-а, 2016-а, моят анализ е, че няма да искат да се направят избори две в едно, а ще търсят догодина по това време да се измъкват. Когато страната ще е в много тежко положение. За следващия бюджет, ако отново трябва да се изтеглят по 4 милиарда, за да компенсират всичко това, те няма откъде да дойдат. И 2015-а, ако са те на власт, как ще платят няколко милиарда с лихвите? Просто БСП и ДПС ще потънат в земята, няма да ги има като партия", коментира Борисов.

"Безработицата расте, инвестициите в пъти падат, теглят кредити милиарди, милиарди непрекъснато, които няма как да бъдат върнати с реална икономика, кредитният рейтинг на страната пада, не се строи нито "Белене", нито "Южен поток", нещо повече - Европейската комисия ни иззе, за радост, суверенитета да преговаряме като държава за своите инфраструктурни проекти. Това са безмилостни факти. Контрабандата скочи в неимоверни размери, цената на горивата скочи", коментира Борисов.

"И всъщност от всичките им лъжи - какво остана? Замразиха, не мога да си обясня по каква причина, плавното вдигане на годините за пенсия. За една година само я замразиха. Значи от 2015 година ще започнат да я вдигат. Каква сметка на експерта Орешарски доказа, че може една година да е нулева, в смисъл да не повдигат и препращат всичко за 2015 година. Ето, вчера - имали идеи, че ще правят данък за богатите, ама 2015 година. Защо не го направихте? Вече влизате във втора година на управление. Защо не го правите? А защо 2015-а? Вие, 2015, ако го правите, то ще влезе в 2016-а. Ще правят 7-ми реактор на АЕЦ "Козлодуй", ама от 2016-а. Ще правят увеличение на работните места, но в края на мандата. Ще увеличават пенсиите и заплатите, но в края на мандата. Ще върнат сега взетите осигуровки, държавата трябва да ги върне, ама 2015 година, близо 200 милиона лева", посочи лидерът на ГЕРБ.

"Този, който от 2015-а ще се нагърби да управлява, трябва всичко това да върне, което е не популярна мярка. Вдига годините за пенсия 2015-а, защото те така са казали всъщност, а такава е препоръката на Европейската комисия. Започват да връщат 200 милиона лева за осигуровки, милиардите, които са взети с лихвите, които ще надминат сигурно 700, 800 милиона. Е, кое правителство ще издържи тогава? А те ще имат обяснението пред своите избиратели, ще кажат - виждате ли, ние като дойдохме, вдигахме и ви дадохме по 20 лева за това, 30 лева за онова. Ама това, че са от заеми и те трябва да ги върнат с лихвите, това си го запазват като тишина. Това няма да го казват", отбеляза Борисов.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Boiko-Borisov-Celta-na-BSP-DPS-i-Ataka-e-da-otlagat-vsichko-za-2015-g-471476
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.