Очакват скок на цените на имотите в Маринка
Автор: Екип Burgas24.bg 12:55 / 29.12.2013Коментари ()1356
©
С настъпването на новата 2014 година жителите на село Маринка ще станат по-богати. Според брокери цените на имотите в селото ще се покачат. Ръст се очаква както при имотите в регулация, така и при тези извън регулация и при земеделските земи.

Причините за ръста на цените на парцелите в най-хубавото бургаско село е изпълнението на няколко проекта на територията му, както и добрата пътна инфраструктура и близостта му до морето и големия град.

В момента в Маринка се строи пречиствателна станция за отпадни води. След приключване на строежа селото ще е първото в Община Бургас със собствено съоръжение от този тип.

Друг фактор, който дава надежди за подобряване на благосъстоянието на местните е изпълнението на мегапроект за ваканционно селище със стотици къщи и няколко хотела. Очаква се след завършването на комплекса да бъдат създадени над 200 работни места и да се стимулира развитието на Маринка.

Съвсем скоро беше завършено и спортното игрище с изкуствена настилка, има изградена и детска площадка за най-малките. В селото има училище и детска градина, магазини и заведения, това привлича младите и те остават да живеят тук.

Благодарение на усилията на местната власт следващата година село Маринка с право ще може да се нарече отново "най-хубавото" село и тузарския квартал на Бургас.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Ochakvat-skok-na-cenite-na-imotite-v-Marinka-471346
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.