Очакваме ръст на туристите през зимния сезон
Автор: Екип Burgas24.bg 11:38 / 24.12.2013Коментари ()663
© Burgas24.bg
Очаква се ръст на туристите у нас през зимния сезон. Това каза в интервю за Агенция "Фокус" Калин Драганов, член на Управителния съвет на Асоциацията на Българските Туроператори и Туристически Агенции (АБТТА). Сезонът започна с добър сняг, с добре подготвени писти, отбеляза той.

Всичките курорти, вече имат оборудване за сняг. Запазиха се цените за лифт пасовете, хотелските цени са абсолютни същите, там няма никакви проблеми, както и в ресторантите. Единствено в Пампорово, цената ще бъде дигната с 3 лв. Миналата година беше 50 лева, а сега ще бъде 53 лева, но това ще важи докато мине високият сезон и предполагам, че към средата на февруари цената ще бъде тази, която беше миналата година, като в момента до Коледа цената е 34 лева, ако не се лъжа", посочи Драганов.

"Като техническо оборудване България не отстъпва по никакъв начин на австрийските курорти. Разбира се има много неща, които трябва да се направят в инфраструктурата. В Боровец, както и в Пампорово има още няколко лифта, които трябва да бъдат сменени. За съжаление виждате, че в Пампорово има един лифт, който е сменен с един стар лифт, който беше затворен поради това, че беше опасен и стар. Сега през лятото беше направен и нов, но за съжаление ДНСК не дават разрешение и до колкото разбрах, сега даже са пуснали проект за разрушаването му, което е пълен абсурд", коментира Драганов. "Да не говорим за Витоша. Витоша беше един от най-големите курорти преди 20 години, единствено Боровец имаше повече писти отколкото Витоша, но за 24 години Витоша беше тотално разрушена, нито едно ново съоръжение не е построено и там отдавна се знае, че нито един лифт не отговаря на нито едно изискване и трябва да бъдат подменени, но никой не разрешава на собственика да инвестира, което наистина е много жалко. Да имаш ски курорт на 15 минути от центъра на столицата, това наистина е голямо предимство за една столица, а ние в момента не можем да се ползваме от него", заяви експертът. "Нека да подчертаем, че не трябва да се изсича нито едно дърво, просто трябва да се заменят съществуващите съоръжения с по-нови, което ще увеличи капацитета на Витоша и при всички положения ще вдигне стандарта на живот в София, защото софиянци, вместо да ходят до останалите три курорта, спокойно могат да останат в София и да отидат на Витоша", каза още Драганов.



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Ochakvame-rust-na-turistite-prez-zimniya-sezon-470723
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.