Областна администрация започва обучителни програми за служителите си с европари
Автор: Екип Burgas24.bg 13:50 / 18.12.2013Коментари ()805
©
Днес в Областна администрация Бургас се проведе встъпителна пресконференция за представяне на проект "Компетентни, ефективни и мотивирани за работа служители в Областна администрация Бургас". Проектът се реализира по Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд, приоритетна ос ІІ "Развитие на човешките ресурси", подприоритет 2.2 "Компетентна и ефективна държавна администрация". Стойността на проекта е 81 660 лв., а периодът за неговото изпълнение - 12 месеца.

По време на презентацията Севим Неджатиева- главен секретар и ръководител на проекта, представи целите, дейностите и очакваните резултати от проекта. Общо 51 служители на Областна администрация Бургас ще преминат обучения за повишаване квалификацията в сферата на тяхната компетентност и индивидуален потенциал. Ще бъде създадена база данни в страницата за електронен обмен на администрацията, която ще съдържа материали и казуси от проведените обучения. След преминато обучение всеки служител ще подготви подробен отчет и материали, с които ще се допълва базата данни. По този начин работещите в администрацията ще имат възможност и за самообучение по теми, които представляват интерес за тях.

"Развитието на човешките ресурси е приоритет на всяка организация, която цели да усъвършенства и повишава ефективността на работата си. Именно служителите са движеща сила за успешното изпълнение на функциите, които закона ни вменява. Затова този проект е важен, както за ръководството, така и за всички работещи в администрация" - каза при откриването заместник областния управител Евгени Врабчев.

На пресконференцията присъства целия екип на Областна администрация Бургас, представители на Областен информационен Център и общините от областта.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Oblastna-administraciya-zapochva-obuchitelni-programi-za-sluzhitelite-si-s-evropari-469925
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.