Оставиха в ареста мъж, разследван за многобройни кражби на вещи от туристи
Автор: Екип Burgas24.bg 17:20 / 16.12.2013Коментари ()1066
Окръжен съд - Бургас остави в арест Петко Генчев, разследван по досъдебно производство за това, че за времето от 25.06.2013 г. до 06.08.2013 г. в гр. Приморско и в гр. Китен като съизвършител, след предварителен сговор с друго лице, чрез използване на лек автомобил "Сеат Кордоба", действайки в условията на продължавано престъпление и в условията на опасен рецидив, са отнели чужди движими вещи от 24 лица с намерението да ги присвоят. От хотелски стаи те са отнели мобилни телефони, лаптопи, портмонета с пари и други вещи.

На 09.08.2013 г. Районен съд - Царево му е наложи мярка за неотклонение задържане под стража. Същият съд е изменил тази мярка в по-лека - домашен арест на 09.12.2013 г.

Делото пред въззивния съд е образувано по протест на Районна прокуратура - Царево срещу определението на първоинстанционния съд.

Днес Окръжен съд - Бургас уважи протеста на прокуратурата и отмени съдебния акт, с който е постановена по-леката мярка за неотклонение. Въззивният съд не прие изтъкнатите от защитата на Генчев мотиви, че няма опасност той да се укрие или да извърши друго деяние, нито неговата молба да бъде до семейството си, за да се грижи за него.

Съдебният състав обърна внимание, че той е обвиняем за престъпление, извършено при условията на опасен рецидив, а при това обстоятелство Наказателно-процесуалният кодекс допуска налагане на най-строгата мярка за неотклонение. Отчетени бяха многократните му предишни осъждания.Съдът взе предвид също, че сега Генчев е разследван за много кражби, като независимо от спорадичното му участие в тях, общата им стойност е значителна - над 4 хил. лв.

Определението на Окръжен съд - Бургас е окончателно.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Ostaviha-v-aresta-muzh-razsledvan-za-mnogobroini-krazhbi-na-veshti-ot-turisti-469600
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.