Обучават учители как да работят с образователен софтуер
Автор: Екип Burgas24.bg 14:13 / 13.12.2013Коментари ()1641
©
Бивши и настоящи ученици от
СОУ " ЙОРДАН ЙОВКОВ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
В навечерието на Коледа в СОУ "Йордан Йовков" Бургас стартира обучението на учители за работа с образователния софтуер "Енвижън". Това е съвременен образователен продукт, чрез който с един компютър, проектор и много безжични мишки учениците се превръщат в активни участници в образователния процес. Повишава се личната им мотивация, защото има и съревнование за скорост при избора на верните отговори.

В присъствието на регионалния представител на "Енвижън" за Бургас, г-ца Ани Доникян, директорът Анна Пенева връчи грамоти на най-активните учители при прилагане на електронно учебно съдържание и ги награди с едногодишен лиценз за ползване на "Енвижън". Вече ги запознаха и с практическите обучения за работа със софтуера. Г-ца Доникян представи основните модули на "Енвижън" и възможностите за ползване на готови ресурси, както и създаване на собствени уроци и тестове. Предстои инсталацията на закупените лицензи в училището. Всеки учител ще получи и домашна версия, за да се подготвя у дома.

До началото на втория срок ще се проведат няколко практически обучения, за да добият учителите необходимите компетенции за работа. От втория учебен срок ще започне прилагането на "Енвижън" в урочната работа в начален етап. По този повод предколедно училищното ръководство закупи 3 лаптопа и 3 проектора. Всички деца са в очакване на новата интерактивна образователна технология, която ги мотивира за лична и екипна реализация.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Obuchavat-uchiteli-kak-da-rabotyat-s-obrazovatelen-softuer-469089
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.