Крадци, натъпкали чаршаф в устата и душили мъж в дома му, отнесоха присъди
Автор: Екип Burgas24.bg 15:08 / 06.12.2013Коментари ()754
Наказание 3 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален строг затворнически режим ще изтърпи Андон Николов от гр. Бургас. Условно наказание 2 години лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок получи Костадин Желев. Наказанията са им наложени с одобрено от Окръжен съд - Бургас споразумение. То е сключено между двамата и Окръжна прокуратура - Бургас за решаване на делото им в досъдебното производство.

По силата на споразумението се приема за безспорно установено, че Николов и Желев умишлено на 02.06.201З г., в съучастие като съизвършители, са отнели от жилище в гр. Бургас шушляково яке на стойност, портфейл от изкуствена кожа и парична сума в размер на 300 лв., всичко на общ размер на 321 лв. от владението на собственика на дома, с намерение противозаконно да ги присвоят. Те са извършили деянието като са употребили сила - душили го с ръце, нанесли му удари по лицето и поставили пострадалия в беззащитно състояние - съборили го върху легло и му натъпкали чаршаф в устата. Николов е действал в условията на опасен рецидив.

Деянието е извършено от обвиняемите виновно при форма на вината - пряк умисъл. Николов, получава по-тежко наказание тъй като вече е осъждан. По-лекото наказание на другия обвиняем е определено предвид чистото му съдебно минало.

Пред Окръжен съд - Бургас двамата признаха вината си заявиха, че искат сключеното между тях и Окръжна прокуратура - Бургас споразумение да бъде одобрено. Те не желаят делото им да се гледа по общия ред и приемат правните последици на споразумението на влязла в сила присъда.

Окръжен съд - Бургас постанови да бъдат отнети в полза на държавата средството, послужило за извършване на престъплението - кухненски нож с обща дължина 29 см и дължина на острието 17 см.

Актът на съда е окончателен.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Kradci-natupkali-charshaf-v-ustata-i-dushili-muzh-v-doma-mu-otnesoha-prisudi-467905
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.