Бургаската прокуратура погва неизвестен извършител за смъртта на бебе
Автор: Екип Burgas24.bg 14:15 / 04.12.2013Коментари ()1331
©
След извършена проверка по жалба от Нина Михова Мандраджиева от Бургас, във връзка с починалото дете Мария Динова Хършева, на 04.12.2013 г. в Окръжна прокуратура-Бургас е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, за това, че на 04.02.2013 г., в МБАЛ "ЧЕРНОМОРСКА"- Бургас, причинил другиму смърт поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност - престъпление по чл. 123,ал.1 НК.

По изрично разпореждане на наблюдаващия прокурор при ОП-Бургас на този етап друга информация във връзка с образуваното досъдебно производство няма да бъде разгласявана.

Ето и самата история с починалото детенце:

Нина Мандраджиева разказа, че имала нормална бременност. На 4 февруари била приета в отделението и раждането започнало, но след няколко часа лекарите преценили, че детето трябва да бъде извадено чрез секцио.

"Доколкото знам са звъняли на съпруга ми по телефона да му честитят детето, че е живо и здраво и да дойде съответно да ни види. И това става към 6.30 часа някъде. И той идва веднага, разбира се", разказва майката още преди месеци.

На бащата показали отдалече бебе в кувьоз. Обяснили му, че новороденото има малко проблеми. След няколко часа от болницата й казали, че детето е починало.

От Община Бургас на базата на данните от родилното издават свидетелство за раждане и бебето там фигурира с ЕГН и трите си имена. Паралелно с това родителите получили и смъртен акт, а къде е погребано детето и до днес нямаше ясен отговор. Съмненията, че с бебето им е извършена измама, се затвърждават още повече от факта, че аутопсията на детето е направена в Сливен, след като в Бургас тя е безплатна. Не е ясно и защо детето е загробено като биологичен отпадък.

"Исках няколко пъти от съответната клиника и от директора на клиниката всичките документи, които са свързани с мен и с детето за целия ми престой, какво ми е правено и всичко останало, само че получих отказ", каза преди месеци Нина Мандраджиева.

Родителите се питат защо за петте дни в частната болница от тях не е поискана нито стотинка за раждането, за другите манипулации и престоя.

От болница "Черноморска" преди време отказаха коментар по случая.

От Бургаската прокуратура поясниха, че проверката по подадената на 23 юли жалба е започнала веднага. Наблюдаващият прокурор трябваше да се произнесе за резултатите на проверката в началото на декември.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgaskata-prokuratura-pogva-neizvesten-izvurshitel-za-smurtta-na-bebe-467501
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.