Младежко огнено шествие в подкрепа на борбата с ХИВ ще се проведе в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 10:16 / 01.12.2013Коментари ()525
© Burgas24.bg
Младежко огнено шествие в подкрепа на борбата с ХИВ, запалване на традиционната огнена панделка, изработване на колажи, популяризиране на употребата на предпазни средства и мотивиране на гражданите и гостите на града да проверят актуалния си ХИВ статус - това са част от инициативите, обединени в кампанията "Животът е безценен!".

Проявата се организира по повод Международния ден за борба със СПИН, 1-ви декември.

Вижте пълната програма!

На 01.12.2013 год. (неделя)
от 15:00 ч. до 17:00 ч.
- Раздаване в МОЛ "ГАЛЕРИЯ" - Бургас на здравно-информационни материали, презервативи от екипи доброволци, обучители на връстници от Общински младежки клуб "J.J.Cool A", Община Бургас и БМЧК.

- Анкетиране на граждани, с цел - разбиране на нагласите им към хората, живеещи с ХИВ.

от 17:30 ч. до 18:30 ч.
- Младежко огнено шествие в подкрепа на борбата с ХИВ и съпричастност към хората, живеещи с ХИВ и запалване на традиционната огнена панделка. (начален пункт -НХК и краен пункт - "Часовника", пред сградата на Община Бургас)

На 01 декември (неделя) призоваваме всички в 21 часа да запалят свещ на прозореца на своя дом. Нека този акт е израз на съпричастност и солидарност към засегнатите от ХИВ/СПИН. Да се обединим и да станем част от световната съпричастност към скръбта на близките на засегнатите от ХИВ/СПИН! Да отправим послание до цялото общество за толерантност и уважение към хората, живеещи с ХИВ/СПИН!

 



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Mladezhko-ogneno-shestvie-v-podkrepa-na-borbata-s-HIV-shte-se-provede-v-Burgas-466918
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.