Нищо ново: Пак разправии на общинската сесия
Автор: Екип Burgas24.bg 12:04 / 26.11.2013Коментари ()1035
© Burgas24.bg
Заседанието на съветниците отново започна със спорове. Разприте бяха за отчета на дейността на Общински съвет - Бургас и неговите комисии за периода май-ноември. От опозицията на НФСБ изразиха мнение, че в отчета липсват ключови елементи, липсват изводи, а общинския съвет и по-скоро мнозинството в него са се превърнали в придатък на местната администрация. От НФСБ се оплакаха, че техни докладни не се допускат до разглеждане на заседанията.

Съветниците от ГЕРБ категорично се противопоставиха на определението, че са антураж на общинска администрация. Гласът на опозиционните съветници бе подкрепен и от колегите им от групата на БСП, които също изразиха мнение че не са доволни от направения отчет. Въпреки това отчетът на общинския съвет бе приет с 31 гласа "за".

За следващо заседание бе отложена точката за намаляване на таксата за битови отпадъци по предложение на групата съветници от БСП. Причината е в липсата на план-сметка. Идеята беше таксата за боклука в Бургас да бъде намалена с 20 %, тъй като е една от най-високите в страната, според социалистите. В момента съветниците обсъждат докладната за избор на обществен посредник в Бургас. Това се прави за пореден път след изтичането на мандата на омбудсмана Таню Атанасов, но до нов избор така и не се стигна.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Nishto-novo-Pak-razpravii-na-obshtinskata-sesiya-466124
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.