Бургаски ученици ще дискутират младежката толерантност
Автор: Екип Burgas24.bg 07:15 / 20.11.2013Коментари ()689
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "К. Преславски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
По повод Международният ден на толерантността Клуб "Младежта е толерантност" към Център за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе", съвместно с Регионален инспекторат по образованието - Бургас, организират дебат по метода "Световно кафене" на тема "Младежка толерантност" между ученици от 10 и 11 клас от бургаските училища. Дискусията ще се проведе утре, на 20 ноември, от 13.30 часа в зала "Клуб на ученика" на СОУ "Епископ Константин Преславски" - Бургас.

Инициативата ще се състои по модерния метод "Световно кафене". Идеята е в неформална и приятна среда, пресъздаваща атмосферата на кафене, да се обсъдят важни въпроси за младежката толерантност в Бургас и предложат възможни решения за преодоляването им.

За поредна година Център Амалипе отбелязва деня на толерантността като постави фокуса на кампанията си върху младите хора в рамките на проект "Младежта е толерантност: преодоляване на анти-ромските стереотипи сред млади хора", който се реализира чрез консорциум от организации, формиран от Център Амалипе (България), Romani Criss (Румъния), DARTKE (Унгария) и Antigone (Гърция). В България, проектът се прилага в областите Бургас, Благоевград, Шумен, Велико Търново, Пловдив и Враца.

Партньори на събитието са Комисията за защита от дискриминация и Регионална здравна инспекция - Бургас.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgaski-uchenici-shte-diskutirat-mladezhkata-tolerantnost-465039
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.