Бургаските болници в подкрепа на протестиращите лекари
Автор: Екип Burgas24.bg 14:12 / 01.11.2013Коментари ()797
"Сдружението на бургаските болници" изпратиха декларация до медиите, която е в подкрепа на случващите се в страната протести от медицинските работници.

Днес, в 11 ч. лекари, мед. работници и служители на МБАЛ "Дева Мария" също излязоха на символичен протест пред сградата на болницата, като така изказаха своето недоволство от вечно недостигащите средства за здравеопазване и липсата на сигурност в разплащанията за болнична помощ.

Ето и самата декларация от болниците:

Ние, от Сдружението на бургаските болници, категорично се противопостяваме на позицията предприета от страна на НЗОК за заплащане на 80 % от остойностените дейности за последното тримесечие на 2013 г.


Считаме и заставаме твърдо зад позицията, че това е груб начин за административна регулация, който е абсолютно неадекватен и неприемлив за болничните заведения и същият ще доведе до тежко финансово състояние на болниците, до невъзможност същите да покрият задълженията си към персонал и доставчици, което от своя страна ще застраши достъпа на пациентите до навременна и адекватна лекарска помощ. Също така това също ще внесе и допълнително напрежение и неопределеност в медицинските екипи, относно адекватно заплащане на положеният от тях труд.


Заставаме зад протестиращите лечебни заведения и ги подкрепяме с пълното съзнание, че техните действия са отговор на една абсурдна и нелогична политика в областта на здравеопзването, която необосновано ще внесе смут и напрежение сред средите, които са отговорни за запазването на най-голямата човешка ценност- здравето.


Призоваваме властимащите да вземат незабавни и адекватни мерки за разрешаването на проблема, тъй като същият ще има лавинообразен ефект върху всички сфери в обществото.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgaskite-bolnici-v-podkrepa-na-protestirashtite-lekari-462061
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.