Над 90 вокални формации идват за "Сребро в косите - песен в душите, край морето на Бургас"
Автор: Екип Burgas24.bg 14:22 / 24.09.2013Коментари ()461
©
Повече от 90 различни вокални формации от цялата страна са заявили своето участие до момента в третото издание на Националния фестивал "Сребро в косите - песен в душите, край морето на Бургас".

В рамките на 2 дни - 26 и 27 септември, самодейни певчески състави ще представят автентичен и обработен български фолклор, популярни естрадни, патриотични и стари градски песни. Концертите и в двата дни ще се състоят в залата на НХК от 10.00 часа. По традиция през втората вечер /27 септември/ от 17.30 часа ще се състои Гала концерт на най-атрактивните участници, който се посвещава на 1 октомври - Международен ден на възрастните хора.

Подаръците за спомен, които тази година участниците във фестивала ще получат от Община Бургас ще бъдат ръчно изработени и изрисувани специално за случая торбички от естествени материали от Общинското социално предприятие "Морки знаци".

Фестивалът, насочен към хората от третата възраст, се организира от Община Бургас и Сдружение "Съюз на пенсионерите - 2004" и е в подкрепа на кандидатурата на Бургас за културна столица на Европа 2019.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Nad-90-vokalni-formacii-idvat-za-Srebro-v-kosite-pesen-v-dushite-krai-moreto-na-Burgas-455567
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.