Журналисти се жалват в полицията за упражнено върху тях насилие
Автор: Екип Burgas24.bg 14:32 / 16.09.2013Коментари ()1214
Учители от Ямбол упражниха насилие върху репортерски екип на телевизия СКАТ. Преподаватели от Гимназията по строителство в града се нахвърлиха върху репортера Ваня Чечева и оператора Димо Иванов. Скандалът се разигра по време на първия учебен ден на метри от двора на Професионална гимназия по строителство и геодезия "Кольо Фичето".

Екипът на телевизия СКАТ е искал да направи интервю с директорката Мария Гинева, срещу която има сигнали за злоупотреба с европейски пари и извършване на фалшификации. Журналистите не са били допуснати от полицията в двора на училището. Това е станало по заповед на директорката Мария Гинева. По нейно нареждане останалите преподаватели се нахвърлили с обиди срещу репортерите, а учениците започнали да ги замерят с моркови. Един от учителите, назоваван от своите колеги като господин Йоргов, блъснал изключително грубо репортера Ваня Чечева и я повалил на земята. Всичко това се разиграло пред погледа на полицаите, които не предприели никакви действия.

Екипът на телевизия СКАТ и предаването "Паралакс" е работел по журналистически разследване, което разкрива злоупотреби на директорката на Професионалната гимназия по строителство и геодезия "Кольо Фичето" в Ямбол Мария Гинева. Спрямо нея има оплаквания и сигнали, че злоупотребява с европейски средства. Тя действала в заедно със сина си, който работи В Агенцията по вписванията. В сигналите срещу Гинева се посочва, че тя е заграждала пасища, които не са нейни, и по тази схема е получавала солидни субсидии от еврофондовете. По време на журналистическото разследване Мария Гинева е отказала да даде отговор на поставените въпроси и по всякакъв начин се е опитвала да попречи на журналистите.

Това е вторият случай на упражнено насилие от страна на преподаватели от Гимназията по строителство в Ямбол към екипа на СКАТ и предаването "Паралакс" през последните дни. На 12 септември учителка от Гимназията по строителство се нахвърли с удари върху Ваня Чечева и оператора Димо Иванов. Журналистите вече са подали жалби в полицията за упражненото върху тях насилие.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Zhurnalisti-se-zhalvat-v-policiyata-za-uprazhneno-vurhu-tyah-nasilie-454085
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.