До 33° утре, предупреждават ни за опасност от пожари
Автор: Екип Burgas24.bg 17:21 / 21.08.2013Коментари ()651
© Burgas24.bg
През нощта времето ще бъде предимно ясно, а вятърът чувствително ще отслабне, над много райони ще стихне. Утре ще бъде предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността, по-значителни след обяд над Западна България. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури между 28° и 33°. Това е прогнозата за времето на НИМХ. 

Поради продължителното засушаването в страната, високите температури и вятърът индексът за пожароопасност е много висок - особено в Централна и Източна България. Затова трябва да се спазват препоръките на главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб, след обяд умерен североизточен вятър. Максимални температури 27° - 29°, температурата на морската вода е 25° - 26°. Вълнението на морето ще бъде до 3-4 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време с по-значителна облачност след обяд над масивите от Западна България. Почти без валеж. Ще духа умерен и силен вятър от изток-североизток. Максимална температура на 1200 метра 21°, на 2000 метра 13°.

Атмосферното налягане ще бъде около средното за месеца и през деня ще се задържи почти без промяна.

В петък и през почивните дни ще има слънчеви часове, но ще има и висока и средна облачност, а в следобедните часове главно над западните райони ще се развива и купеста облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд или ще прегърми.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Do-33-utre-preduprezhdavat-ni-za-opasnost-ot-pozhari-449831
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.