Превантивно полицейско занимание по пътна безопасност с малчугани в Слънчев бряг
Автор: Екип Burgas24.bg 15:48 / 14.08.2013Коментари ()454
©
Превантивно полицейско занимание по пътна безопасност - част от инициативата на "Обществен дарителски фонд - област Бургас" и Лайънс клуб Несебър "Карай по-бавно, живей по-дълго!", бе проведена днес с възпитаниците на Детска градина "Слънце" в Слънчев бряг. Инспекторът по превенция към ОДМВР - Бургас - Цветелина Рандева и служители от сектор "Пътна полиция" - моторизирано звено "Сигма" представиха пред малчуганите част от най-рисковите ситуации на пътя, както и възможностите те да се избегнат.

Със забавни игри бяха проверени знанията на подрастващите за безопасно поведение на пътното платно / начините за пресичане и видовете пешеходни пътеки/, както и за безопасното поведение зад волана / шофирането със съобразена скорост и след поставяне на предпазни колани/.

Особен интерес сред децата предизвика директната възможност да се запознаят с полицейската униформа и атрибути, сред които полицейска СТОП палка, белезниците, нагръдния знак и пистолета. Новите познания, придобити благодарение на превантивната полицейска беседа бяха затвърдени с проведените интерактивни игри, а за спомен от вълнуващата среща малчуганите от детска градина "Слънце" се снимаха с полицейските мотори на служителите от звено "Сигма".

В изпълнение на инициативата на "Обществен дарителски фонд -
©
област Бургас" и Лайънс клуб Несебър "Карай по-бавно, живей по-дълго!", стартирала през миналата седмица със спиране на пътния трафик в центъра на Слънчев бряг и раздаване на превантивни стикери и балони на шофьорите с надслов "Аз съм внимателен шофьор!", в началото на септември месец в Несебър ще се проведат серия от превантивни дейности, свързани с пътната безопасност. Целта е ограничаване на множеството пътни инциденти през последните години в Бургаски регион, отнели живота на много деца и млади хора в Община Несебър, чрез повишаване на нивото на информираност в подрастващите и изграждане на защитен механизъм за непопадане в рискови ситуации на пътя.


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Prevantivno-policeisko-zanimanie-po-putna-bezopasnost-s-malchugani-v-Slunchev-bryag-448680
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.