Повече чужденци посещават туристическия информационен център в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 12:15 / 16.07.2013Коментари ()447
Средно между 30 и 50 души идват с различни запитвания в туристическия информационен център в Бургас, съобщи Силвия Несторова, началник общинския отдел Туризъм. Това лято центърът, който се намира в подлеза на операта, работи от 9 до 19 ч. и туристите, които го посещават са повече.

По думите на Несторова идват повече хора от скандинавските страни, от Полша и Чехия. Те се интересуват както от културната програма, така и от местата за настаняване в и около Бургас. Лятното турне в подкрепа на кандидатурата на града за Европейска културна столица през 2019 г. също предизвиква подчертан интерес. Освен в центъра на града на летището също има екип на ТИК. Там натовареността е още по-голяма тъй като има дни когато кацат по 90 полета.

Специалист орнитолог и това лято има на укритието за наблюдение на птици в края на Морската градина. Според Несторова мястото е особено интересно за любителите на пернатите, които там могат освен да ги наблюдават, но и да получат допълнителна информация.

От следващата седмица на разположение на туристите в града ще са и новите актуализирани рекламни материали.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Poveche-chuzhdenci-poseshtavat-turisticheskiya-informacionen-centur-v-Burgas-443424
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.