Бургас почете паметта на Коджакафалията
Автор: Екип Burgas24.bg 16:17 / 15.07.2013Коментари ()1314
Панихида в памет на големия бургаски благодетел Александър Г. Коджакафалията беше отслужена днес пред Паметната му плоча на ул. "Вардар"1. На днешната дата се навършват 100 години от смъртта на именития бургазлия.

Панихидата беше отслужена от Отец Николай от храм"Св. Иван Рилски".

Кратка програма в памет на делото на бургаския благодетел представиха от Читалище "Пенчо Славейков 1983".

Представители на държавни, обществени и политически партии и организации, граждани поднесоха венци и цветя на паметната плоча за Бургас Александър Георгиев -Коджакафалията.

Почит пред паметната плоча на големия бургаски благодетел отдаде и зам.-кметът по култура и образование Йорданка Ананиева.

По инициатива на Община Бургас на гробно място на Коджакафалията в Траурен парк Бургас също бяха положени цветя и запалени свещи.

Честването на 100-годишнината беше организирано от Община Бургас и Читалище "Пенчо Славейков 1983".

Бургаският благодетел Александър Георгиев - Коджакафалията беше удостоен м.г. с престижното звание "Почетен гражданин". Почетният плакет беше връчен на негова племенница Руска Александрова Ахмакова.

Преди 4 години по разпореждане на кмета Димитър Николов паметникът до гроба на Коджакафалията, който дълги години стоеше занемарен, беше реставриран, а пространството около него облагородено.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgas-pochete-pametta-na-Kodzhakafaliyata-443296
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.