Звезди на оперното изкуство ще пеят на Бургаски музикални празници "Емил Чакъров“ - 2013
Автор: Екип Burgas24.bg 09:20 / 27.06.2013Коментари ()705
©
Едни от най-големите имена в съвременното оперно изкуство, сред които Камен Чанев - един от 10-те тенора в Европа, и Калуди Калудов ще гостуват на шестото поредно издание на Бургаски музикални празници "Емил Чакъров". То ще се проведе от 3-ти юли до 5-ти септември на сцената на Летния театър в Морската градина.

Сред основните акценти от програмата са премиерният спектакъл "Борис Годунов", с участието на артиста от Болшой театър Вячеслав Почапский, балетът "Шехерезада"и операта "Царицата на чардаша", предизвикващи огромен интерес от страна на публиката, както и закриващата опера "Графиня Марица" с участието на Марио Николов.
Начален час на спектаклите през юли ще бъде 21.00ч., а през август 20.30ч, а цените на основните билети са 6,8 и 10 лева.

Димитър Маджаров, директор на ОП "Летен театър, фестивали и концерти", апелира всички фенове на музикалното изкуство да се възползват от гостуването на таланти от такава величина на бургаската сцена и да посетят спектаклите. По време на музикалните празниците за трети път ще бъде връчена и специално учредената музикална награда на името маестро Емил Чакъров.

Александър Текелиев, директор на Оперно - филхармонично дружество Бургас, сподели, че се надява Бургаски музикални празници "Емил Чакъров" да се радват на посещаемост, както от българската, така и от чуждестранната част от публиката.
Музикални празници "Емил Чакъров" 2013 се организират от Община Бургас и Държавна опера - Бургас. Събитието е в подкрепа на кандидатурата на град Бургас за Европейска столица на културата през 2019.
Програма:
03 юли - "БОРИС ГОДУНОВ" - откриване - премиера
05 юли - "БОРИС ГОДУНОВ"- II - ра премиера
09 юли - "ЦАРИЦАТА НА ЧАРДАША"
12 юли - "ОТЕЛО"
16 юли - "НАБУКО"
19 юли - "АИДА"
23 юли - "МАДАМ БЪТЕРФЛАЙ"
26 юли - "ТОСКА"
29 юли - "ШЕХЕРЕЗАДА" "РОМАНТИЧНО" - балет
08 август - "ПРИЛЕПЪТ"
12 август - "ШЕХЕРЕЗАДА" "РОМАНТИЧНО" - балет
16 август - "БОРИС ГОДУНОВ"
24 август - "ТРУБАДУР"
27 август - "КАРМЕН"
05 септември - "ГРАФИНЯ МАРИЦА" - премиера -закриване



Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Zvezdi-na-opernoto-izkustvo-shte-peyat-na-Burgaski-muzikalni-praznici-Emil-Chakurov-2013-440174
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.