"Многообразието дава вкус на живота" в Младежки културен център - Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 08:47 / 20.06.2013Коментари ()646
Днес, от 15.30 часа до 17:30 часа в Изложбена зала на Младежки културен център - Бургас, доброволци на Български младежки Червен кръст-Бургас ще проведат Студентски форум - Световно кафене под мотото "Многообразието дава вкус на живота".

Доброволците на бургаската младежка организация на БЧК ще привлекат студентската общност и представители на младежки организации и заинтересовани страни в открита дискусия по различни въпроси, свързани с имиграцията в България.

Обмяната на мнения и нагласи към миграционните процеси в града ще повиши информираността на младежите по темата и ще спомогне за създаването на позитивно и недискриминативно отношение към мигрантските общности в страната и града.

Студентският форум е част от младежка информационна кампания в рамките на проект "Положителните образи на имиграцията в България", който се осъществява от Български Червен кръст с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския фонд за интеграция на граждани на трети страни. Основна цел на проекта е повишаване на информираността на приемащото общество и младите хора в градовете с най-големи мигрантски общности в страната за миграционния феномен и създаване на положителни нагласи за споделяне на хуманитарните ценности, зачитане на различията и недискриминация.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Mnogoobrazieto-dava-vkus-na-zhivota-v-Mladezhki-kulturen-centur-Burgas-438814
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.