Кукленият театър ще изнася представления по курортните комплекси през лятото
Автор: Екип Burgas24.bg 17:28 / 03.06.2013Коментари ()952
© Burgas24.bg
През летните месеци Държавен куклен театър - Бургас ще изнася представления за туристите в курортните комплекси и хотели наоколо. Директорът на трупата Христина Арсенова обясни, че с делегираните си бюджети не могат да си позволят да почиват 3 месеца и затова работят през лятото.

Представленията ще бъдат пригодени за чуждите туристи, повечето от които са руснаци. Театралите имат в репертоара си три спектакъла, които знаят на руски, имат и две заглавия, които са без думи. В моловете на Бургас също изнасят представления за децата. В залата на кукления театър преустановяват работа още на 1 юни.

"В Бургас трудно през лятото може да се вкарат хора в зала, тъй като бургазлии през лятото предпочитат прохладата на Морската градина. Затова и пренасочваме дейността си. През лятото ще играем почти през ден", каза Арсенова.

Трупата започва работа по два нови спектакъла. Първият е "Чук и пук", по известна детска книга. Арсенова обясни, че това е образователен спектакъл за зъбките, който правят специално за конгреса на зъболекарите, който ще се проведе в Бургас. Неговата премиера ще е на 13 юни на сцена "Охлюва" в Морската градина. Кукленият театър подготвя да постави и басните на Лафонтен. Работата по този спектакъл ще започне през август и Арсенова се надява до края на септември да излезе неговата премиера. На 1 септември започват работа по още едно образователно представление - "За буквите".

Източник: Радио "Фокус"



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Kukleniyat-teatur-shte-iznasya-predstavleniya-po-kurortnite-kompleksi-prez-lyatoto-435899
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.