Над 1 600 първолаци вече са регистрирани по електронен път в бургаските училища
Автор: Екип Burgas24.bg 14:39 / 31.05.2013Коментари ()774
©
До момента 1 658 първокласници са регистрирани по електронен път в училищата на Бургас, каза Веселина Таралова, директор дирекция Образование в община Бургас.

От днес започна подаването на заявления по електронен път. Системата е стартирала без проблеми като за първите 15 мин., в 08.15 ч. регистрираните деца са били около 1 000. Все още не може да се каже към кои училища има по-изявен интерес от родителите. Информация за етапите и класирането е изнесена в специализирана интернет страница, към която има линк от страницата на общината. Етапите за работа със системата са три. От днес до 10 юни се подават заявленията на родителите. Първото класиране ще е готово на 20 юни. Записването на първокласниците в учебните заведения ще е от 20 до 26 юни. На територията на общината има общо 32 училища, в които има 101 паралелки за първолаци.

Таралова посочи, че най-важно е родителите да са спокойни, че ще има достатъчно места за всички първокласници.

"Тези родители, които нямат възможност по електроенен път да направят записването, могат да го сторят на място в съответното училище. Там е създадена организация и родителите на място ще попълнят формуляра. След това колеги от училището пред родителите ще качат данните в системата и ще им върнат паролата, която е индивидуална", обясни Таралова.

Миналата година първолаците бяха 1 906, а тази година общината е осигурила места за 2 012 деца. Директорът на общинската дирекция по Образование поясни, че все още не може да се каже колко е точният брой на първолаците, защото идват деца и от други области, но места ще има за всички.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Nad-1-600-purvolaci-veche-sa-registrirani-po-elektronen-put-v-burgaskite-uchilishta-435407
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.