От днес линейките в Бургас са с табели "Не на насилието. Ние протестираме"
Автор: Екип Burgas24.bg 12:43 / 29.05.2013Коментари ()648
© Burgas24.bg
Линейките в Бургас от днес са с табели "Не на насилието. Ние протестираме". По този начин служителите в Центъра за спешна медицинска помощ в града се включват в символичния протест на колегите си от цялата страна.

Служителите в центровете за спешна медицинска помощ настояват за промени в Наказателния кодекс, с които да се инкриминализира посегателството над работещите в здравеопазването. Лентички със същия надпис слагат и всички работещи в Спешния център в Бургас.

Случай на побой над шофьор на линейка в Бургас имаше през октомври месец миналата година. Тогава при катастрофа в к-с "Лазур" между лек автомобил и мотоциклет, на място загина мотоциклетистът. При пристигането на линейката на мястото на инцидента, хората от автомобила са нанесли побой на шофьора на линейката. В следствие, мъжът е в болнични от половин година и с няколко претърпени операции.

Линейките, които обслужват община Бургас, са само четири. Това е така, заради малкия брой на работещите в тази сфера на здравеопазването, като основна причина за липсата на специалисти е недостатъчното заплащане. Само един лекарски екип работи в Центъра за спешна медицинска помощ в Бургас като останалите екипи са с фелдшери.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Ot-dnes-lineikite-v-Burgas-sa-s-tabeli-Ne-na-nasilieto-Nie-protestirame-434990
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.