Директорът на ОП "Транспорт": 4200 са платените паркоместа в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 15:30 / 17.05.2013Коментари ()3029
©
4200 са платените паркоместа в Бургас, съобщи Андрей Рунчев, директор на общинско предприятие "Транспорт" в Община Бургас. Тези места се намират в Синята зона, в платените паркинги, а в тях са включени местата за паркиране на хора с увреждания и стоянките за таксита. Към момента Синята зона няма да се разширява, тъй като приключи изпълнението на първият етап от въвеждането й, което стана по етапно в продължение на няколко години, посочи Рунчев.

Всяко последващо нейно разширение ще става само след решение на Общински съвет. Дневно в бюджета на община Бургас влизат около 6000 лв. приходи от синя зона, такси от скоби, служебен абонамент и стикерите за локално паркиране, каза Рунчев. Тези средства след това се ползват предимно за облагородяване и строителство на нова по-добра инфраструктура.

Според Андрей Рунчев ефектът от синята зона Бургас е положителен и гражданите и туристите са свикнали с нея. Общо 20 са паркинги в Бургас, като платените са 12. част от тези паркинги са изградени и в комплексите на Бургас. Три са репатриращите автомобили в Бургас, които разчистват неправилно паркирани коли не само в центъра.

Дневно от различни конфликтни точки на Бургас се репатрират между 30 до 40 автомобила, каза Рунчев. По думите му гражданите са станали по-непримирим в последните години и подават непрекъснато сигнали за проблеми и нарушения. Помощ в това отношение оказват и не правителствените сдружения, които работят в областта на пътната безопасност.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Direktorut-na-OP-Transport-4200-sa-platenite-parkomesta-v-Burgas-433068
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.