Несебър се присъединява към кампанията "Бъди отговорен. e-рециклирай"
Автор: Екип Burgas24.bg 10:55 / 17.05.2013Коментари ()434
©
Община Несебър се присъединява към кампанията "Бъди отговорен. e-рециклирай" на 19 май 2013, неделя, като организира пунктове за събиране на излязлото от употреба електрическо и електронно оборудване с работно време от 10:00 до 16:00 часа на следните места:

гр. Несебър (нова част) - площада до Пощата;
гр. Свети Влас - площада пред кметство - Свети Влас;
с. Равда -централен площад - Равда;
гр. Обзор -пред клуба на пенсионера - Обзор.

На специализирания мобилен център ще могат да се предават стари ненужни устройства и уреди.

Излязлото от употреба електрическо и електронно оборудване (e-отпадъците), което ежедневно генерираме, съдържа особено вредни и токсични за околната среда и за здравето на човека съставки. Около 50 милиона тона е-отпадъци се изхвърлят годишно в света. От тях само 10% се рециклират. Така ценните природни суровини (злато, сребро, паладий, мед и други), вложени в изработката на електронните уреди, в голямата си част остават неоползотворени.

Първата акция бе проведена на 27 април, 2013 г. на площад "Св. Александър Невски" в София. На мобилен пункт от 9:00 до 16:30 часа граждани и организации предадоха за рециклиране над 1,5 тона е-отпадъци. Средствата, събрани от кампанията ще бъдат дарени на сайта http://ucha.se/, за разработването на нови интерактивни уроци за деца.

Рециклиращата фирма "Екологика", която организира извозването, предлага и директно извозване от дома на по-големи уреди като хладилници, перални и други. Повече информация за това на адрес http://orders.ecologica.bg/, попълвайки формата Бързо запитване за извозване на отпадъци. Може да заявите извозване и на телефон: 0878 15 15 70.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Nesebur-se-prisuedinyava-kum-kampaniyata-Budi-otgovoren-e-reciklirai-432969
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.