Остава блокирана българо-турската граница при Лесово
Автор: Екип Burgas24.bg 16:06 / 16.05.2013Коментари ()535
© Impact Press Group
Остава блокирана българо-турската граница при ГКПП Лесово. Към момента няма напрежение нито от страна на институциите на самата българо-турска граница, нито от страна на превозвачите, които са задържани на опашката на ГКПП Лесово. Това съобщи Николай Милушев директор на Областната дирекция на Държавна автомобилна инспекция (ДАИ) в Бургас, който е на протеста на Лесово. Най-вероятно всички са запознати с проблема, каза Милушев, който е на ГКПП Лесово, за да се запознае с обстановката.

"Блокирана е границата от страна на българските превозвачи на база на това, че имат проблеми от турска страна и се надявам тези проблеми да бъдат решени. Те са решили, че това е начинът. Опашката е от 2-3 километра. За храна и вода - всичко е под контрол. Носи се вода и храна на чакащите на опашката. За момента няма поставени химически тоалетни, но в разговор с Районното полицейско управление, ако нещата ескалират и това е предвидено", съобщи Милушев.

"Не е възможно да минават товарните автомобили през ГКПП Малко Търново, защото това е туристическа граница и не могат да бъдат обработени там. Надяваме се, че в най-скоро време проблемът ще бъде решен", заяви Милушев.

Източник: Радио "Фокус"



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Ostava-blokirana-bulgaro-turskata-granica-pri-Lesovo-432863
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.