Организират кампания срещу трафика на хора в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 09:42 / 14.05.2013Коментари ()584
Бивши и настоящи студенти от
"Професор д-р Асен Златаров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Местната комисия за борба с трафика към Община Бургас, съвместно с Националната комисия за борба с трафика на хора, организират кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация, под мотото "Нулева толерантност срещу трафика на хора".

В рамките на кампанията, на 15 май ще се проведе Дискусионен форум по темата "Трафик на хора с цел трудова експлоатация". Целта на форума е да срещне млади хора, студенти от Университет "Проф.д-р Асен Златаров", на които им предстои професионална реализация, включително и в чужбина, с представители на фирми, които предлагат посреднически услуги за намиране на работа и студентски бригади в чужбина, както представители на институции по охраната на труда и противодействащи на престъплението трафик на хора.

На форума ще бъде представена информация и ще се дискутират въпроси, свързани с явлението "трафик на хора", социалната отговорност на посредническите фирми, изпращащи работници в чужбина по отношение на трафика на хора с цел трудова експлоатация, некоректните практики в дейността на фирмите, предоставящи сезонна заетост в региона и рисковете за попадане в ситуация на трудова експлоатация, както и легалните възможности за обучение, работа и студентски бригади в чужбина. Ще бъдат представени също и конкретни случаи на трафик на хора с цел трудова експлоатация в работата на Гранична полиция Бургас.

На събитието ще присъстват представители на РД Гранична полиция Бургас, университет "Проф. д-р Асен Златаров", община Бургас и др.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Organizirat-kampaniya-sreshtu-trafika-na-hora-v-Burgas-432318
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.