Богата програма за бургазлии е подготвила Общината за празничните дни
Автор: Екип Burgas24.bg 09:23 / 03.05.2013Коментари ()1465
© Burgas24.bg
Община Бургас е подготвила пъстър и шарен Великден за гражданите си, съобщиха от пресцентъра на общината. Във весел и незабравим празник за децата ще се превърнат конкурсите за рисуване на великденски яйца и украса, включени в богатата празнична програма на Община Бургас.
 
С много великденско настроение ще дари най-малките бургазлийчета Празнична работилница "Писан, шарен Великден". Тя ще "отвори врати" днес пред открита сцена "Охлюва" в града. Аниматори ще демонстрират техника за украса на яйца, венци, кошнички, зайчета, пиленца, цветя и др. Всеки, включил се в работилницата, ще може да сътвори свой Великденски сувенир. Върху картонени яйца участниците ще изписват Великденска молитва, а с най-красивите от тях ще бъде украсено пространството около работилничката за сувенири. 

Срещи с Великденския заек и неговата вярна дружина, Парад на яйцата и конкурси с награди за най-красиво и най-здраво великденско яйце очакват децата на 4 и 5 май - събота и неделя, от 11.00 до 16.00 часа пред Къщичката на площад "Тройката".

Три концерта очакват жителите и гостите на Бургас на Великден - 5 май. От 11.00 часа на открита сцена "Охлюва" ще се качат музикантите от бургаската рок група "Мери бойс бенд", в 12.00 часа на площада пред Общината е концерта на ПФА "Странджа", а в 18.00 часа в Културен център "Морско казино" е камерния концерт "Навръх Великден" с участието на Благовеста Рядкова - пиано, Маргарита Кожухарова - флейта, Христо Кожухаров - кларинет.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Bogata-programa-za-burgazlii-e-podgotvila-Obshtinata-za-praznichnite-dni-430568
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.