Вижте какво казват свидетели на адската катастрофа на АМ "Тракия"
Автор: Екип Burgas24.bg 14:31 / 17.04.2013Коментари ()2145
© Burgas24.bg
Скъсване на преден мост в областта на управлението е станала причина автобусът на фирма Ентуртранс да стане неуправляем и да се удари в мантинелата. Това разказа в съда един от основните свидетели, които се озовал сред първите на катастрофата на автомагистрала Тракия миналата година, при която загинаха 9 души.

След две отлагания и опасност делото да бъде върнато от самото начало заради заболяване на съдията днес процесът тръгна, предаде репортер на Burgas24.bg.

Държавното обвинение бе подсилено с още един прокурор, командирован от главния прокурор Сотир Цацаров.

В съдебна зала бе разпитан полицаят, който се озовал пръв на катастрофата и пред когото шофьорът Светослав Димитров разказал, че секунди преди да се удари в мантинелата воланът станал неуправляем.

"Воланът рязко му е завил наляво, човекът не е можел въобще да го овладее, това са неговите думи 2,5 минути след като отидох там". Полицаят, който е с 22 години стаж и е виждал стотици ПТП разказа, че според него ходовата част на автобуса е била ръждясала и силно корозирала, била многократно скъсвана и заварявана изключително некадърно.

Друг свидетел в залата разказа, че е предупредил Николай Точев седмица преди катастрофата, че нещата в закритата вече фирма, собственик на автобуса "Ентуртранс" не са изрядни, дори подал сигнал в прокуратурата. Славчо Дулев разказа: "Имам наблюдение върху тези автобуси, те са с лоша ходова част и трансмисия. Редовно пращам по тях пратки, а и съм се возил."

Тримата обвиняеми Ениз Ченгел, Николай Точев и водачът Светослав Димитров и днес останаха безмълвни. Единствено Николай Точев заяви, че няма за какво да се извинява на близките на загиналите, тъй като той не носи вина за катастрофата. На журналистически въпрос " Кой е виновен?" той отговори..." Ви мен ли питате?!

Роднините на загиналите в катастрофата на губят надежда в крайния изход на процеса, въпреки че според тях делото се проточва твърде дълго и не виждат скорошен край.

Процесът преминава по съкратената процедура - без разпит на свидетели и пострадали. Никой от тримата обвиняеми не признава вината си.




Още по темата: общо новини по темата: 125
04.03.2016 »
11.02.2016 »
10.11.2015 »
21.10.2015 »
05.01.2015 »
31.07.2014 »
предишна страница [ 1/21 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Vizhte-kakvo-kazvat-svideteli-na-adskata-katastrofa-na-AM-Trakiya-427793
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.