Областна администрация Бургас участва в оспорвана надпревара
Автор: Екип Burgas24.bg 16:09 / 11.04.2013Коментари ()596
"Да чуем младото поколение, то има какво да ни каже за безопасното движение по пътищата" е мотото на тазгодишната практика, с която Бургас ще се състезава срещу областите София, Варна, Перник, Разград, Смолян и Велико Търново.

След като миналата година Областна администрация Бургас спечели приза за "Най-добра практика за партньорство между областна администрация и структурите на гражданското общество", тази година за втори път е сред номинираните. Стратегически партньор този път е сдружение "Младежки глас".

Годишната преходна статуетка, символизираща волята за прозрачност и "отварянето" на администрацията към гражданите, бе притежание на област Бургас през изминалата 2012 година. Тогава, в оспорвана надпревара с останалите участници, инициативата за създаване на възможности за изява на бургаските таланти, осъществявана съвместно с Музикалното училище в Бургас събра над 2700 гласа. Съгласно условията на организаторите - "Фондация за прозрачни регламенти", статуетката остава завинаги собственост на администрация, която я спечели три поредни години.

През изминалата 2012 година Областна администрацията и сдружение "Младежки глас" насочиха усилията си към създаване на взаимодействие между институциите, сътрудничеството и провеждането на активна информационна политика за превенция на пътнотранспортните произшествия. Бяха проведени срещи-дискусии с активното участие на младите хора и отговорните за безопасността по пътищата институции. Новата 2012-2013 учебна година стартира със съвместни инициативи за подобряване безопасност на движението осъществени от Областна администрация Бургас, сдружение "Младежки глас", фондация "Безопасни улици от Валя", учители и ученици от училищата в областта.
Победителят в конкурса и тази година ще бъде избран чрез гласуване на интернет страница на "Фондация за прозрачни регламенти".

Подкрепата си за Областна администрация Бургас може да дадете по следния начин:

1.Посетете сайта на Фондацията тук
2.Дайте своя глас чрез бутона "Гласувай"
3.Попълнят своя e-mail и име

За да бъде реално отчетен вашия глас е необходимо да го потвърдите от е-мейла, който сте посочили при гласуването.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Oblastna-administraciya-Burgas-uchastva-v-osporvana-nadprevara-426736
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.