Вече издават билети от касови апарати в междуселищните линии на "Бургасбус"
Автор: Екип Burgas24.bg 11:48 / 04.04.2013Коментари ()1476
© Burgas24.bg
От днес в междуселищните линии на "Бургасбус" ЕООД, кондукторите ще издават билети за пътуване от фискални устройства, съобщават от фирмата.

Във връзка с промени приети в Закона за автомобилните превози "Бургасбус" ЕООД започва поетапно въвеждането в експлоатация на фискални устройства за издаване на билети за пътуване в автобусите.

Върху билетите вече ще фигурират допълнителни реквизити, които ще дават информация на пътниците за датата и часа на тръгване, линията, начална и крайна спирка на пътуване, цена цифром и словом, както и отстъпка в случаите когато такава е предвидена от законодателя.

В началото превозни документи от фискални устройства ще бъдат издавани само за линиите в междуселищния транспорт, обслужвани от кондуктори. На по-късен етап с такива устройства ще разполагат и шофьорите. В рамките на проекта за интегриран градски транспорт предстои въвеждане на електронна система за таксуване и в автобусите, обслужващи градските линии. Нововъведенията ще подобрят културата на обслужване, и ще доведат до завишавене на вътрешнофирмения контрол.

За улеснение работата на кондукторите при таксуване, от "Бургасбус" призовават клиентите да проявят разбиране и толерантност и при възможност да приготвят точна сума.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Veche-izdavat-bileti-ot-kasovi-aparati-v-mezhduselishtnite-linii-na-Burgasbus-425323
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.