Шефът на ДАИ-Бургас: Намаляват фрапиращите нарушения на таксиджиите
Автор: Екип Burgas24.bg 17:28 / 27.03.2013Коментари ()1445
© Impact Press Group
Намаляват фрапиращите нарушения на таксиметровите превозвачи, каза директорът на Областната дирекция на Държавна автомобилна инспекция (ДАИ) в Бургас Николай Милушев.

"Контролът, който провеждаме над таксиметровите компании започва от регистрирането на самата компания. В дирекцията се издават удостоверения за извършване на таксиметрова дейност. Контролът се изразява и в крайпътните проверки на такситата на територията на Бургаска област", разясни той.

"Не искам да се изразявам, че нещата са фрапиращи, напротив мисля, че са в рамките на нормалното, водейки се от факта, че нарушенията, които са установени при извършването на таксиметровите превози са непопълнени пътни книжки. Започвайки работа водачът е длъжен да попълни пътната книжка, която му е предоставена с цел да се регламентира работата на водача, която е ограничена до максимум 10 часа работен ден. Другите такива масови нарушения са водачите също са длъжни да предоставят при проверката от контролните органи кочан с фактури, който за жалост в много голям процент не се предоставя. В интерес на истината в минали периоди имаше проблем с таксиметровите превози и сме получавали доста сигнали за нереални и ненормални цени за извършена таксиметрова услуга. Извършена е такава промяна в наредбите и закона като всяка община, в която има регистрирани таксиметрови превозвачи, понеже общината издава разрешение за извършването на такъв превоз. Всяка една от тях е определила тавана или максималните цени за извършване на такива превози", обясни Милушев.

"С едно не много бързо темпо, имайки предвид затрудненията през годините, и от страна на бранша, и от наша страна, имаме доста добри постигнати резултати, съдейки от това, че няма вече такива фрапиращи нарушения, за което нямаме принос само ние като контролен орган. Смея да благодаря и на всички превозвачи, че с всеки изминал ден затяга контролът и в самите фирми", каза още той.

"Сигнали от граждани за неиздаден бон от такси не сме получавали на този етап, по-скоро получаваме сигнали, последния месец гражданите не са доволни от цената на километър и от крайната сума, която е фиксирана в бона, за което сезираме съответните компетентни органи - "Метрология", правим проверки, съвместно с тях и когато има резултат от проверката, ако наистина има нарушение превозвачът е санкциониран, също така гражданите получават и съответните отговори", обясни още Милушев.

Източник: Радио "Фокус"



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Shefut-na-DAI-Burgas-Namalyavat-frapirashtite-narusheniya-na-taksidzhiite-423894
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.