Дания похвали Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 12:18 / 27.03.2013Коментари ()1186
©
"Бих посъветвал кметовете на български общини да посетят Бургас, за да се запознаят с един отличен пример за успешна зелена политика". Това заяви Н. Пр. Коре Ерхард Янсон по време на среща с кмета Димитър Николов.

Похвално е, че Бургас е първият град в страната с екотранспорт, допълни посланикът на Дания у нас. Дипломатът остана силно впечатлен от факта, че за по-малко от месец след въвеждането на новите автобуси в експлоатация, замърсяването в най-натоварените точки на градския трафик е намаляло с 15 %.

Негово превъзходителство поздрави бургаския градоначалник и за големия брой реализирани проекти с европейски средства.

"Бургас е отбелязал огромен напредък в развитието си за много кратък период. Това отчитат и датските туристи, които търсят високо ниво на туристическите услуги", допълни Н. Пр. Коре Ерхард Янсон.

Посланикът на Кралство Дания отправи комплименти към кмета Николов за усилията му в общината да се развива паралелно с масовия и алтернативен туризъм.

"Наред с предлаганите културни, исторически и археологически маршрути, имаме намерение да развиваме и орнитоложки туризъм. Това е малък сегмент, но изключително перспективен", обясни Николов по време на срещата.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Daniya-pohvali-Burgas-423802
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.