Наематели на плажове по Черноморието възроптаха срещу промени в наредба
Автор: Екип Burgas24.bg 12:56 / 25.03.2013Коментари ()754
©
Наематели на плажове по Черноморието възроптаха срещу промени в наредбата за водноспасителната дейност и обезопасяването на водните площи. Според последните изменения, приети през миналата година, наемателите и концесионерите на морските плажове са длъжни да осигуряват дейностите по водно спасяване и обезопасяване на прилежащата акватория, медицинското и санитарно обслужване за периода 1 юни - 30 септември.

"В зависимост от местата и плажовете, летният сезон има различна продължителност. Знаем, че в по-малките курортни селища, сезонът е по-кратък. Обикновено на тези места има туристи до началото на септември. В големите курортни комплекси обаче има туристи до края на деветия месец." Това каза заместник-областният управител Атанас Терзиев.

По думите му, към момента по-голямата част от плажовете по Черноморието имат стопани. Евентуални процедури, които биха били предприети от Министерството на регионалното развитие и благоустройството по прекратяване не концесионни договори обаче ще обхванат малка част от плажовете.

"Бих казал, че тези плажове, които са имали спасители миналата година би следвало да ги имат и тази година, защото там има сключени договори. За момента няма прекратени такива. Наематели и концесионери възроптават срещу срока за края на летния сезон, а именно 30 септември. Не бих казал, че това е проблем. Знаем обаче, че разходите за тези дейности са сериозни. Когато наемателите са наели тези плажове те са направили съответните разчети. Очевидно е, че тази наредба ги поставя във финансова тежест в края на сезона. Не бих могъл да коментирам какво предстои от тук нататък", допълни Атанас Терзиев.

Източник: Радио "Фокус"



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Naemateli-na-plazhove-po-Chernomorieto-vuzroptaha-sreshtu-promeni-v-naredba-423368
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.