Ананиева: Бъдещите първолаци в Бургас ще посещават градина до края на август
Автор: Екип Burgas24.bg 16:09 / 20.03.2013Коментари ()939
© Burgas24.bg
Бъдещите първолаци в Бургас ще посещават детска градина до края на месец август. Това съобщи заместник-кметът по въпросите на образованието в общината Йорданка Ананиева.

По думите й, децата, които са четвърта възрастова група ще продължат да се обучават в същите групи, при същите условия, каквито до сега са използвали.

"Ние няма да спрем родителите, които са решили детето им да не ходи на детска градина през летните месеци. Това е удобство за родителите, които работят", обясни Ананиева.

Досега малчуганите в последната група от детската градина получаваха своите свидетелства и биваха изписвани в края на месец май. До септември обаче, когато трябва да тръгнат на училище, времето си прекарваха у дома с родителите или с баба и дядо.

"Смятам, че по голямата част от родителите ще се възползват от тази възможност - да оставят детето си до края на август в детската градина. Над 1 500 деца от четвърта възрастова група ще бъдат в тези детски заведения през летните месеци", допълни заместник-кметът.

Всяка година местната администрация организира традиционна среща с родителските настоятелства на всички детски градини. Именно на тези срещи родители алармират за актуалните проблеми. Обсъжда се и това, което местните управници предвиждат да се случи през следващата година и желанията на родителите.

"На последната ни такава среща този въпрос бе повдигнат. Затова ние разговаряхме с родителите още при обсъждането на бюджета за образование за тази година. Направихме възможно с приемането на рамката, тези деца да имат възможността да посещават детска градина до края на август, за да нямат проблем родителите, които са работещи и няма кой да се грижи за техните деца", допълни Йорданка Ананиева.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Ananieva-Budeshtite-purvolaci-v-Burgas-shte-poseshtavat-gradina-do-kraya-na-avgust-422583
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.